KUNDESERVICE

Returrett

Dersom blomstene ikke står til din forventning når du mottar dem, ønsker vi at du gir oss beskjed innen 1-2 timer etter levering. Vi sender nye blomster dersom de er blitt skadet i transporten.

Blomster er ferskvare, vi understreker derfor at de må behandles varsomt, og vannes regelmessig. De aller fleste blomster bør ikke settes i sollys, eller i nærheten av varme, som for eksempel peis, ovn eller lignende.

Blomstene kommer rett fra grossist; vi hopper over butikkleddet, og dermed kan ofte blomstene fra Pretty Flowers vare lenger i din stue. Vi understreker likevel at blomster er ferskvare, og at det er opp til kunden selv å ta vare på dem gjennom regelmessig vanning. Blomstersorter og -farger kan variere fra sesong til sesong. Vi vil alltid prøve å levere varen slik den er avbildet på nettsiden, men vi forbeholder oss retten til å bruke de blomstersortene og -fargene som er tilgjengelige ved bestillingstidspunktet, så fremt de ligner på det uttrykket som kommer frem på bildet.

Personvern og cookies

Når du besøker prettyflowers.no samler vi informasjon om alle besøkende på våre nettsider.  Vi bruker denne informasjonen til å forbedre brukeropplevelsen, evaluere bruken av enkeltelementene på nettsiden vår og for å støtte vår markedsføring.

Her kan du lese om informasjonen vi samler inn, hvordan vi behandler informasjon, hva vi gjør med den, hvem som har tilgang til den og hvordan du kan kontakte oss angående informasjonskapsler og personvern.

Innsamling av informasjon om prettyflowers.no foregår innenfor rammen for eksisterende lovgivning.  Dersom behandlingen av personopplysninger skjer via prettyflowers.no, vil dette bli gjort i samsvar med personopplysningsloven.

Prettyflowers.no oppdager automatisk IP-adressen og data når du beveger deg mellom ulike sider og tjenester på nettstedet.  Hvis du logger deg inn eller registrerer deg for vårt nyhetsbrev, registrerer vi også dette, slik at det blir enklere for deg neste gang.

I denne sammenheng bruker vi ulike analyseverktøy, som Google Analytics, som hjelper oss å samle statistikk rundt bruken av nettsiden vår og som hele tiden da vil gi deg en bedre brukeropplevelse.

Prettyflowers.no samler inn informasjon om brukerne og deres besøk på to måter:

  • Ved å bruke informasjonskapsler
  • Ved at brukerne selv leverer informasjon (f.eks. ved å registrere seg på nyhetsbrevet)

Hva er en informasjonskapsel (cookie)?

Når du besøker prettyflowers.no, blir det lagret informasjonskapsler på din datamaskin.  En informasjonskapsel er en liten tekstfil som lagres i din browser for å kunne gjenkjenne datamaskinen din ved senere besøk.  Ingen personlige opplysninger blir lagret i våre informasjonskapsler.

Nesten alle nettsteder bruker informasjonskapsler.  De er plassert på datamaskinen din for å hjelpe deg, hvilket bidrar til å analysere hvordan nettstedet brukes slik at brukeropplevelsen kan forbedres.  I mange tilfeller kan informasjonskapsler være nødvendig for å kunne gi deg en bestemt tjeneste på nettstedet.

Informasjonen i informasjonskapsler sendes mellom din nettleser og en nettserver, og inneholder informasjon om brukerinnstillinger, innlogging og hvordan nettstedet blir brukt.

Hvordan kan jeg unngå informasjonskapsler?

Hvis du ikke ønsker å motta informasjonskapsler, kan du enten blokkere alle informasjonskapsler, slette eksisterende informasjonskapsler fra datamaskinen eller motta en advarsel før du lagrer informasjonskapsler.

Vi anbefaler at du leser våre retningslinjer for informasjonskapsler nøye før du vurderer å gjøre endringer i innstillingene for informasjonskapsler på din datamaskin, og at du leser mer om informasjonskapsler på andre nettsteder.

En endring i innstillingene for informasjonskapsler kan føre til en dårligere brukeropplevelse når du besøker våre og andre nettsteder.

Du bør være oppmerksom på at hvis du ikke aksepterer informasjonskapsler, kan det være funksjoner på prettyflowers.no som ikke fungerer.

 

Firefox

For å slette informasjonskapsler, gå til Verktøy à Alternativer à Personvern à og fjern individuelle informasjonskapsler eller slett historikken.

For å blokkere informasjonskapsler, gå til Verktøy à Alternativer à Personvern à i rullegardinmenyen under Historikk, velg “Bruke egne innstillinger for historikk” à kryss av for “Bruk alltid privat nettlesing” og fjern krysset for “Aksepter informasjonskapsler fra sidene”.

Internet Explorer

For å slette informasjonskapsler, gå til Verktøy à Alternativer for Internett à kategorien Generelt à Klikk Slett à informasjonskapsler à Slett.

For å blokkere informasjonskapsler, gå til Verktøy à Alternativer for Internett à Personvern à Skyv glidebryteren til toppen.  Slik blokkerer du alle informasjonskapsler à Klikk OK.

Google Chrome

For å slette informasjonskapsler, klikk på Verktøy-knappen à Verktøy à Slett nettleserdata à Slett informasjonskapsler og andre nettsteddata à Slett nettleserdata.

For å blokkere informasjonskapsler, klikk på Verktøy-knappen à Innstillinger à Vis avanserte alternativer à Innstillinger for innhold à Klikk “Blokker alle områder fra lagring av data” og kryss av “Blokker tredjeparts informasjonskapsler og nettsteddata” à OK.

Safari

For å slette informasjonskapsler, klikk på Verktøy-knappen à Innstillinger à Sikkerhet à Klikk på “Vis informasjonskapsler”.  Her kan du enten slette informasjonskapsler fra ett domene eller fjerne alle informasjonskapsler.

For å blokkere informasjonskapsler, klikk på Verktøy-knappen à Innstillinger à Sikkerhet à Under “Godta informasjonskapsler”, velg “aldri”.

Hva brukes informasjonskapsler til på prettyflowers.no?

For å se hvem som besøker nettstedene våre bruker vi informasjonskapsler slik at vi kan lage demografiske og brukerrelatert statistikker. Dette gir oss muligheten til å tilpasse og lage innhold og tjenester som svarer til dine og andre brukeres interesser og ønsker. Nedenfor følger en oversikt over hva informasjonskapsler blir brukt til hos prettyflowers.no:

Tredjeparts informasjonskapsler

Prettyflowers.no bruker en rekke tredjeparts tjenester på våre sider. Disse tjenestene bruker også noen ganger informasjonskapsler.  Du kan velge å avvise tredjeparts informasjonskapsler i nettleseren din ved å følge denne linken:

http://www.youronlinechoices.com/nor/dine-valg.

Tredjeparts informasjonskapsler blir blant annet brukt til å samle statistikk om dine besøk på prettyflowers.no; her bruker vi informasjonskapsler blant annet for å vite hvilke nettsteder du besøker og hvor lang tid du bruker på dem. Vi bruker systemet Google Analytics fra Google.

Du kan melde deg ut av Google Analytics her:  http://tools.google.com/dlpage/gaoptout.

Prettyflowers.no fungerer også sammen med bedrifter for å styrke vår online markedsføring for å sikre at du kun mottar relevante annonser.  I den forbindelsen bruker vi for eksempel følgende leverandører: Facebook, Doubleclick, Criteo, Sociomantic og Google.

Prettyflowers.no inneholder tredjepartskomponenter som “Facebook anbefaler”, “Facebook lik” eller “Google+”.  Disse tredjepartskomponentene har den effekten at eieren av tredjepartskomponenten, for eksempel Facebook eller Google, mottar tekniske data om din nettleser, IP-adresse, sidene du besøker på pretttyflowers.no og lignende.  Behandlingen som eieren av tredjepartskomponenten utfører er utenfor vår kontroll, og utelukkende mellom deg og eieren av tredjepartskomponenten.

Prettyflowers.no bruker disse komponentene til å linke direkte til våre sosiale medier-nettsteder og dermed sikre en enkel navigering for deg som kunde.

Funksjonalitet

På prettyflowers.no finnes det en rekke tekniske informasjonskapsler som er nødvendig for å takle funksjonaliteten på flere områder av nettsiden.  Dette er informasjonskapsler som blir lagret når du logger inn på prettyflowers.no og informasjonskapsler som lagres for å holde rede på innholdet i handlekurven, favoritter osv.

Personlig informasjon

Bruk av personopplysninger

Sensitive personopplysninger blir aldri utlevert til en tredjepart med mindre du uttrykkelig samtykker til det, og vi samler aldri personlig informasjon med mindre du har gitt oss denne informasjonen ved utføring av en bestilling, deltakelse i en undersøkelse eller lignende.  Det samles informasjon om navn, adresser, postnumre, e-postadresser, kjønn, alder, interesser, holdninger og kunnskap i ulike fag.

Personlig informasjon blir brukt til å gjennomføre den tjenesten informasjon samles inn til. Informasjonen brukes også til å bli bedre kjent med deg og andre brukere av nettstedet. Denne bruken kan omfatte studier og analyser som tar sikte på å forbedre og effektivisere vår og våre leverandørers markedsføring, våre produkter, tjenester og teknologier, samt visning av innhold som er tilpasset dine interesser og hobbyer.

Kontakt angående personopplysninger

Hvis du ønsker tilgang til den informasjonen vi har om deg, kan du kontakte oss på: contact@prettyflowers.no. Hvis vi har registrert feil informasjon eller du har andre innvendinger, kan du kontakte oss på samme sted.  Du kan se på hva slags informasjon som blir registrert om deg, og du kan protestere mot registreringen etter personopplysningsloven.

Beskyttelse av personopplysninger

Loven krever at din personlige informasjon lagres trygt og konfidensielt.  Vi lagrer dine personlige opplysninger på servere med høye sikkerhetsnivåer, plassert i kontrollerte anlegg, og vår sikkerhet gjennomgås jevnlig for å avgjøre om vår brukerinformasjon håndteres trygt og til enhver tid tar dine rettigheter som bruker i betraktning.  Vi kan imidlertid ikke gi 100% garantisikkerhet for dataoverføringer via Internett.  Dette betyr at det finnes en risiko for at andre uvedkommende får tilgang til opplysninger når dataen sendes og lagres elektronisk.  Dermed blir din personlige informasjon sendt på egen risiko.

Personlig informasjon blir slettet eller anonymisert kontinuerlig etterhvert som de ikke trengs lenger.

Internettets raske utvikling betyr at endringer i vår behandling av personopplysninger kan være nødvendig.  Vi forbeholder oss derfor retten til å oppdatere og endre disse retningslinjene for behandling av personopplysninger.  Hvis vi gjør det, vil vi selvfølgelig rette “sist oppdatert” datoen nederst på siden.  Ved vesentlige endringer vil vi varsle deg i form av en synlig melding på våre nettsider.

Du kan klage på behandlingen av informasjon og data om deg.  Klager sendes til Datatilsynet.